Beantwoording Kamervragen over verzwegen contacten tabaksindustrie

Door 3 april 2018 april 26th, 2018 Uncategorized

Ons onderzoek naar contacten tussen ministeries en de tabaksindustrie riep na publicatie in Vrij Nederland Kamervragen op. Kamerlid Diertens van D66 en Kamerlid Kooiman van de SP vroegen om opheldering aan staatssecretaris Blokhuis van VWS. Hij belooft vooral beterschap en dat alle verzwegen contacten spoedig in het transparantieregister zullen verschijnen.

‘De helft van de beantwoording is matig tot slecht, bovendien zijn er nog steeds veel onduidelijkheden betreffende de contacten tussen ministeries en de tabaksindustrie’, reageert ORT-redacteur Krijn Schramade.

Lees de brief van Blokhuis waarin hij de Kamervragen van Kamerlid Kooiman beantwoordt hier.

De beantwoording van de Kamervragen van Kamerlid Diertens lees je hier

Houd onze site in de gaten voor het vervolgonderzoek.